TUNIS - Destinacije za Ljeto 2024

Tunis, čarobna destinacija za ljetovanje na obali Sredozmnog mora, koja spaja bogatu istoriju, prelijepe plaže i neodoljivu kulturu,  privlači putnike iz cijelog svijeta. Tunis je više od obične destinacije za ljetovanje – to je iskustvo koje će vas obogatiti kroz kulturu, istoriju i nezaboravne trenutke na plažama.

Geografski Položaj: Republika Tunis smještena je u sjevernoj Africi i okružena Sredozemnim morem. Na zapadu graniči s Alžirom, a na istoku s Libijom. 

Jezik: Službeni jezik je arapski, ali mnogi Tunižani također govore francuski, njemački i engleski.     

Klima: Tunis se nalazi u suptropskom klimatskom pojasu. Ljeta su vruća, s temperaturama koje mogu prelaziti 40°C, dok zimi u gorskim predjelima pada snijeg.

Gastronomija: U restoranima ćete pronaći spoj tradicionalnih berberskih specijaliteta i francuske kuhinje. Maslinovo ulje, orasi i voće često su sastavni dio obroka.

Kultura i Historija: Posjetite medine (stare gradske jezgre), arheološke nalazišta i muzeje kako biste bolje upoznali bogatu povijest i tradiciju Tunisa.

Aktivnosti: Ronjenje, vožnja kamelama, posjeti očaravajućim oazama i šetnje po tržnicama samo su neke od aktivnosti koje možete doživjeti.

Sahara: Ne propustite izlet u Saharu, gdje ćete se diviti beskrajnim pustinjskim dinama i očaravajućim zalascima sunca.

 

Kad je najbolje vrijeme za posjetu Tunisu?

Najbolje vreme za posjetu Tunisu je proljeće (mart-maj) i jesen (septembar-novembar), kada je temperatura umjerena. Ljeto može biti veoma toplo, dok su zime su blage. 

 

Pogledajte:

Program putovanja za TUNIS

 

 

  • Tunis – Zemlja Kontrasta: Tunis je zemlja koja vas osvaja svojim kontrastima – od antičkih ruševina do modernih plaža.
  • Plaže za Svačiji Ukus:Prekrasne pješčane plaže pružaju idealno mjesto za sunčanje, plivanje i vodene sportove.
  • Hammamet – Biser Sredozemlja: Ovaj slikoviti grad na obali ima oko 60.000 stanovnika. Poznat je kao tuniški Saint Tropez i idealno je mjesto za odmor, zabavu i kupanje. Dijeli se na tri dijela: Hammamet Nord, Hammamet Medina i Yasmine Hammamet.
  • Ovo slikovito ljetovalište nudi tirkizno more, dugu obalu i blizinu restorana i hotela.
  • Mahdia – Čarobni Priobalni Grad: Široke pješčane obale uz tirkizno more čine Mahdiu posebnom destinacijom.
  • Sus: Ovaj grad ima veću dušu, kako kažu. Sus je dom impresivne tvrđave, uzbudljive medine i spektakularnog pogleda na more. Prošetaj starim gradom, poseti lokalne radnje i probaj tradicionalne specijalitete. Takođe, ne propusti da se diviš pogledu s tvrđave – prizor je zaista nezaboravan.
  • Monastir: Monastir je još jedno zanimljivo ljetovalište. Ovde možete posetiti čuvenu Ribarsku luku, šetati uz obalu i uživati u morskim specijalitetima. Takođe, obavezno posjetite Tvrdjavu Bourguiba, koja kombinuje istoriju, ljepotu i morski užitak.

  • Sidi Bou Said – Umetnost i Romantika: Manje plaže, ali sa šarmom i romantičnom atmosferom.

 

  • Djerba – Ostrvo Plaža: Sidi Mahrez, Seguia i Playa Flamingo su raj za ljubitelje sunca.

 

  • Plaža La Marsa – Živahna i Zabavna: Ovde ćete naći mnogo sadržaja, kafića i terena za odbojku na pjesku.

 

  • Kartagina – Antički Dragulj: Rimski amfiteatar, terme i akvadukt čine ovaj grad nezaboravnim.
  • Medina – Najstariji Dio Grada: Tradicionalna arapska arhitektura i džamije čekaju da ih istražite.

 

  • Sahara – Beskrajne Pješčane Dine: Najveća pustinja na svijetu nudi spektakularne pejzaže.

 

 

 

         Pošalji UPIT za Tunis

10 godina iskustva

Iza nas je dugogodišnje iskustvo u turističkom sektoru + obrazovanje u turizmu, koje ćemo maksimalno iskoristiti kako bismo Vam pružili što kvalitetniju uslugu.

Širok spektar usluga

Najbolje ponude za individualna, grupna, bračna, biznis putovanja, uz odabir kvalitetnog smještaja kako biste proveli Vaš savršeni odmor!

1.7+ miliona opcija smještaja

U ponudi preko 1.7+ miliona smještajnih opcija, preko 120 suppliera za smještaj, aviokarte, transfere, rent-a-car i grupne bookinge

Uvijek dostupni

Tokom putovanja putnicima je na raspolaganju emergency telefon koji mogu pozvati u slučaju hitnosti. Naši putnici nikada ne putuju sami.

Copyright © 2022 - All rights reserved | Developed by ID-S