Malta

  • Program putovanja
  • Cijena
  • Važne napomene
  • Mogućnosti plaćanja

MALTA 

01.05.-05.2024

5 DANA AVIONOM IZ SARAJEVA 

MALTA - Ostrvo romantične prošlosti i uzbudljive sadašnjosti! Malteški arhipelag se sastoji od pet ostrva od kojih je najveće Malta, drugo po veličini je Gozo, a zatim slijede Comino, Cominitto i Filfla. Arhipelag se nalazi u centru Mediterana, 93 km južno od Sicilije i 350 km sjeverno od Libije. Hiljade godina burne historije, priroda od koje zastaje dah, moderne tekovine Evropske unije i kulturni uticaji sjevera Afrike, renesansne i barokne građevine, provod kao na Ibici i lokalni gastronomski
specijaliteti. Dobro došli u srce Mediterana! Dobro došli na Maltu!

 

 

1. DAN, 01.05.2024. (SRIJEDA), SARAJEVO – MALTA (poludnevni fakultativni izlet – Blue Grotto&Marsaxlokk)
Okupljanje putnika na Sarajevskom aerodromu 2h prije leta (tačna satnica leta biće objavljena naknadno). Direktan charter let u 08:25h, sa dolaskom u 10:15h. Nakon pasoške i carinske kontrole, slijedi transfer do hotela. Slobodno vrijeme do prijave u hotel. Predlažemo poludnevni fakultativni izlet do južnog dijela Malte gdje se smjestilo ribarsko mjesto Marsaxlokk. Šetnja slikovitim gradićem, njegovom promenadom uz more gdje se mogu vidjeti brojni tradicionalni ribarski Luzzu brodići živopisnih boja. Slijedi vožnja do obližnjeg kompleksa Blue Grotto koji se sastoji od čak sedam pećina. Moguća vožnja brodićem kroz tirkizno plavu pećinu, ukoliko vremenske prilike dozvole. Slobodno vrijeme za ručak. Transfer do hotela. Slobodno vrijeme za večeru i ostale aktivnosti. Noćenje.

2. DAN, 02.05.2024. (ČETVRTAK), VALLETTA (cjenodnevni izlet – uključen u cijenu)
Doručak. Nakon doručka odlazimo autobusom na cjelodnevni izlet u Vallettu i tri grada. Tri grada su srednjovjekovni gradići preko puta luke u Valeti. To su Vitorioza, Kospikiua and Senglea. Gradovi su međusobno povezani i isprepleteni, i teško je reći gdje jedan grad počinje, a gdje se drugi završava. Zapravo, veoma su slični Valetti, ali su dosta mirniji i sa manje saobraćaja. Tri grada su inače bila prva baza vitezova kada su došli sa Rodosa na Maltu 1530. godine. Zapravo, na ovom mjestu se nalazilo sjedište Suverenog vojnog reda sv. Ivana iz Jerusalema. Prvo su se naselili u Birgu (kasnije Vitoriosa), koji je bio njihov glavni grad. Zbog strateškog položaja Malte u Sredozemnom moru, vitezovi su izgradili čitav sistem utvrđenja oko Velike luke. Zidovi i utvrđenja su nastala tokom 17. i 18. vijeka i obuhvatala su Santa Margeritu i liniju Kotonera. Izgrađeni su za odbranu Velike luke i Tri grada, a ostaci bedema i zidova mogu su vidjeti i danas. Ovdje se 1571. godine sjedište Reda vitezova preselilo u Valetu, novu prijestonicu. Šetajući kroz živahne ulice Vallette otkrit ćete ljepotu i šarm ovog grada – Valleta je najbolji primjer jedinstvene kulturne ostavštine. Najprije ćemo uživati u fascinantnom pogledu na prirodnu luku GRAND HARBOUR koji se pruža iz vrtova Barracca. Nakon toga posjetit ćemo Katedralu sv. Ivana, razgledati Caravaggiove majstorske freske u Oratoriju, flamanske tapiserije i crkveni muzej. U katedrali se nalazi i jedan od najljepših mramornih podova na svijetu. Nastavljamo ulicom Republike i prolazimo pored palate Velikog majstora. Panoramsko razgledanje grada autobusom nastavljamo prolaskom zidina starog grada Vallete. Slobodno vrijeme za ručak. Povratak u hotel sa autobusum ili individualno. Noćenje.

3. DAN, 03.05.2024. (PETAK), OSTRVO GOZO (cjelodnevni fakultativni izlet)
Doručak. Slijedi cjelodnevni fakultativni izlet „Otkrijte Gozo“ ili slobodno vrijeme na Malti. Gozo je jedan od dva preostala naseljena ostrva u malteškom arhipelagu. Povezan je s Maltom čestim trajektnim linijama (oko 20 minuta vožnje), ima više vegetacije nego Malta, mnogo brdašca i stjenovitih hridi. Nakon pristajanja u luci Mgarr na Gozu, slijedi razgledanje autobusom najpoznatijih lokacija ostrva: obilazak glavnog grada VICTORIJA, te njegove tvrđave, čuvenog AZURNOG OKA (srušenog 2017.g.) u DWERIJI i strmih stijena u zaljevu XLENDI. Slijedi slobodno vrijeme za ručak (opcionalno). Nastavljamo sa razgledanjem prethistorijskih hramova GGANTIJE, najstariji izgrađeni hramovi na svijetu. Kako je ostrvo Gozo poznato i po lokalnim rukotvorinama od vune i čipke, medu i siru, posjetit ćemo i tipične štandove gdje će te isto moći razgledati ili kupiti. Povratak trajektom na Maltu, te transfer do hotela. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. DAN, 04.05.2024. (SUBOTA), MDINA – RABAT – MOSTA
(cjelodnevni izlet – fakultativno) Doručak. Današnji fakultativni izlet vodi nas u centralni dio Malte u kojem dominira srednjovjekovni utvrđeni grad Mdina, drevna prijestolnica Malte. Uske, vijugave ulice, koje datiraju još iz srednjeg vijeka, vode do impozantnih utvrda s kojih se pružaju veličanstvene panorame ostrva. Tokom šetnje gradom, koji izgleda kao da je u njemu vrijeme stalo, otkrit ćete primjere različitih stilova arhitekture, uključujući Siculo-Norman palate kao i druge barokne građevine od velike historijske važnosti. Zatim ćemo prijeći u Rabat. Ime sela na arapskom znači "utvrda". U 15. vijeku, dok je ovo područje služilo kao zaklon od stalnih gusarskih napada, u Rabat je stiglo nekoliko vjerskih redova, koji su tu i ostali. Kada je Orden sv. Ivana stigao na Maltu, Rabat je stekao značaj zbog svoje blizine Mdini, Grota Svetog Pavla, škola Covent i zbog obradivih poljoprivrednih površina u selu. Slijedi zaustavljanje kod litica Dingli, koje se nalaze na zapadnoj obali Malte s panoramskim pogledom na obalu. Vrtove Buskett zasadili su vitezovi kako bi služili kao lovački rezervat, koji se nalaze u podnožju palače Verdala, ljetne rezidencije bivših velemajstora, a danas ljetne rezidencije predsjednika Malte. Posjetit ćemo botanički vrt San Anton koji se nalazi u blizini predsjedničke palače, a kojoj ćete se moći diviti izvana. Za kraj izleta razgledaćemo izvana crkvu u gradiću Mosta koja je prepoznatljiva po jednoj od najvećih kupola u Evropi. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5. DAN, 05.05.2024. (NEDJELJA), MALTA – SARAJEVO
Nakon doručka slijedi odjava iz hotela. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti do polaska na aerodrom. Let za Sarajevo u 15:20h sa dolaskom u 17:20h. Kraj putovanja.

HOTEL MARITIM 4* (Family Friendly Hotel) https://maritim.com.mt 

Dvokrevetna soba sa balkonom – 1.499,00 KM/odrasla osoba / Dijete do 2 godine (beba) – GRATIS / Jedno dijete 2-12 godina – 1.279,00 KM (dijete ima svoj krevet)
Suite – 1.459,00 KM/odrasla osoba Prvo dijete 2-12 godina – 1.069,00 KM / Drugo dijete 2-12 godina – 1.309,00 KM
Jednokrevetna soba – 1.834,00 KM


HOTEL CAVALIERI ART 4*  https://www.cavalierihotel.com
Dvokrevetna Deluxe Marina soba – 1.699,00 KM/odrasla osoba  / Dijete do 2 godine (beba) – GRATIS / Jedno dijete 2-3 godine – 1.009,00 KM (dijete spava sa roditeljima) Jedno dijete 3-5 godine – 1.289,00 KM (dijete spava sa roditeljima)
Suite (2 odrasle osobe sa djecom) – 1.729,00 KM/osoba / Dijete do 2 godine (beba) – GRATIS / Jedno dijete 2-3 godine – 1.009,00 KM (dijete spava sa roditeljima)
Suite (3 odrasle osobe) – 1.939,00 KM/osoba
Jednokrevetna soba – 2.189,00 KM

Uključeno u cijenu: 
- Avio prijevoz Sarajevo – Malta – Sarajevo sa svim aerodromskim taksama uključenim u cijenu,
- Prtljag 23kg + 8kg ručni prtljag
- Smještaj u hotelu po izboru u standard dvokrevetnim sobama na bazi 4 noćenja s doručkom
- Eko taksa u hotelu
- Bus transfere na relaciji aerodrom – hotel – aerodrom,
- Izlete Valletta i Tura Tri grada ,
- Usluge pratioca grupe tokom putovanja i kompletna organizacija putovanja


Nije uključeno: 
- Ručkove i večere
- Ulaznice u muzeje i katedrale
- PZ osiguranje 10,00 KM
- Fakultativne izlete (okvirne cijene)
1.Gozo (cjelodnevni izlet) uključeno: vodič, bus transfer, trajekt - 110,00 KM/osoba
2.Blue Grotto & Marsaxlokk (poludnevni izlet) uključeno: vodič, bus transfer, 60,00 KM/osoba
(vožnja brodom +10 EUR – plaća se na licu mjesta)
3.Mdina, Mosta, Rabat, Taqali – 70,00 KM
(minimum za realizaciju izleta 35 pax po autobusu)
*Prijava i uplata fakultativnih izleta se vrši prilikom rezervacije aranžmana.

* Kalkulacija je rađena na bazi minimum 150 putnika
* Za putovanje važe Opći uslovi putovanja organizatora

VAŽNE NAPOMENE:
* Charter letovi na relaciji Sarajevo-Valletta-Sarajevo realizovat će avio kompanija Air Montenegro. Agencija nije odgovorna za slučaj promjene termina letova, niti kašnjenja leta.
* Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije izleta.
* Treći krevet u sobi uglavnom nije standardne veličine, tj. može biti kauč, sofa na razvlačenje, ili krevet manjih
dimenzija. 

UPLATA SE MOŽE IZVRŠITI NA SLJEDEĆE NAČINE:

1. Direktno u poslovnici turističke agencije Travel King na adresi Bulevar Meše Selimovića 97
(putnička agencija Travel King se nalazi u prizemlju zgrade Općine Novi Grad)
- gotovinski u putničkoj agenciji Travel King
- kartično jednokratno (uz bankovnu naknadu od 3%)
- kartično na rate Unicredit banka do 24 rate ili Intesa San Paolo do 12 rata  (uz bankovnu naknadu ovisno o broju rata)
- kreditiranje preko MFD Mikrofin (mikrokreditno društvo)

2. Putem predračuna na transakcijski račun ili devizni (uplate iz inostranstva) račun agencije:
- banci
- pošti
- mobilnim/elektronskim bankarstvom

Sve informacije na sajtu su informativnog karaktera, Iako nastojimo da redovno ažuriramo informacije, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. U cilju pouzdane informacije kontaktirajte direktno agenciju na telefon ili putem mail-a.

Sviđa Vam se ova ponuda? Ne čekajte, prijavite se odmah! Rezerviši

10 godina iskustva

Iza nas je dugogodišnje iskustvo u turističkom sektoru + obrazovanje u turizmu, koje ćemo maksimalno iskoristiti kako bismo Vam pružili što kvalitetniju uslugu.

Širok spektar usluga

Najbolje ponude za individualna, grupna, bračna, biznis putovanja, uz odabir kvalitetnog smještaja kako biste proveli Vaš savršeni odmor!

1.7+ miliona opcija smještaja

U ponudi preko 1.7+ miliona smještajnih opcija, preko 120 suppliera za smještaj, aviokarte, transfere, rent-a-car i grupne bookinge

Uvijek dostupni

Tokom putovanja putnicima je na raspolaganju emergency telefon koji mogu pozvati u slučaju hitnosti. Naši putnici nikada ne putuju sami.

Copyright © 2022 - All rights reserved | Developed by ID-S