Dablin - Irska

 • Program putovanja
 • Cijena
 • Mogućnosti plaćanja

DABLIN - IRSKA 

16.04.-22.04.2024

7 DANA / 6 NOĆENJA 

 

Republika Irska, Eire na irskom, zemlja je na krajnjem zapadu Evrope i ujedno i južni dio trećeg najvećeg ostrva u Evropi. Ovo je zemlje u kojoj se istorija i religija prepliću do neraskidivosti i ulaze u poru svakog stanovnika. Irska je zemlja u kojoj samo 11 posto stanovnika govori maternji jezik, gelski, zemlja koja, po porijeklu, ima brojniju dijasporu nego domicilno stanovništvo. Rat za nezavisnost početkom XX vijeka je doveo do formiranja slobodne države Irske 1922. god., kada je ostrvo podjeljeno na Republiku Irsku i Severnu Irsku, koja pripada Ujedinjenom Kraljevstvu.

Irska je ostrvo sa nestvarno lijepom obalom, brojnim jezerima, planinama i obilnom kišom koja je čini tako zelenom da je poznata i kao „smaragdno ostrvo. Među njenim glavnim atrakcijama su uređena sela, srednjovijekovni gradovi, ulični festivali, tradicionalna muzika i ples, napušteni dvorci i ,,divlji atlantski put “ koji se prostire zapadnom ivicom ostrva i predstavlja najduži obalski put na svijetu. Irska je dugo bila jedna od najsiromašnijih evropskih zemalja dok je danas moderna, tehnološki napredna ekonomija. Uprkos geografskoj izolaciji Irska ima bogatu kulturnu baštinu a svijetu je dala velike književne veličine kao što su Flen O’Brajen, Džojs, Jejts , Beket, Šejmus Din, itd. Irci su jedan od najdruželjubivijih naroda Evrope, obožavaju da pričaju priče iz davnina i da plešu.

1.  DAN SARAJEVO - DABLIN
Sastanak putnika na aerodromu Sarajevo u 06:30h, čekiranje karata, pasoške i carinske formalnosti. Let na relaciji Sarajevo Dublin, preko Frankkfurta je u 12:40h. Dolazak u Dablin u 16:45h. Po dolasku ukrcaj u autobus i odlazak na panoramski obilazak grada s voditeljem putovanja: Garden of Remembrance – Trinity College – Grafton i O'Connell Street – O'Connell most - katedrala sv. Patrika, gdje je živio i radio svećenik i poznati pisac „Guliverovih putovanja“ Jonathan Swift – Gradska vijećnica. Smještaj u hotel i nakon kraćeg odmora odlazak s voditeljem putovanja do slavne pivovare Guinness Storehouse smještene na čak sedam spratova od kojih je zadnji Gravity Bar s fenomenalnim pogledom na cijeli Dublin (ulaznica uz doplatu prilikom rezervacije aranžmana). Poslije razgleda slavne pivovare odlazak u središte grada do Temple Bara, zabavne gradske četvrti omiljene i među lokalnim stanovništvom. U tom živahnom i slikovitom dijelu grada nalazi se mnogo barova, restorana i pubova u kojima svatko može pronaći zabavu za sebe, a četvrt koja nekoć i nije bila na glasu danas je jedan od simbola grada gdje se nalaze sjedišta mnogobrojnih instituta i ustanova. Vikendom u Temple Baru otvara se tržnica živežnih namirnica, a u blizini su i poznati sajam knjiga, odnosno sajam dizajnera. Povratak u hotel javnim prijevozom. Noćenje. 

2. DAN, DABLIN
Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni razgled grada javnim prijevozom i pješice: St. Stephen's Green, predivan trg s parkom okružen kućama s karakteristično obojanim ulaznim vratima - Grafton street, najpoznatija trgovačka ulica – Trinity College, najstariji koleđ u Irskoj, u kojem se čuva poznata „The Book of Kells“, oslikani rukopis Evanđelja na latinskom jeziku – zgrada Parlamenta - Dame street – Gradska vijećnica - Dublinski dvorac - katedrala Kristove crkve - katedrala sv. Patrika, najveća irska katedrala, posvećena Sv. Patriku, zaštitniku Irske, u kojoj je živio i radio poznati svećenik i književnik Jonathan Swift, autor Gulliverovih putovanja.... Povratak u hotel . U vecernjim satima fakultativni odlazak s voditeljem putovanja do slavne pivnice Guinness Storehouse smještene na čak sedam spratova od kojih je zadnji Gravity Bar s fenomenalnim pogledom na cijeli Dublin (ulaznica uz doplatu prilikom rezervacije aranžmana). Poslije razgleda slavne pivnice odlazak u centar grada do Temple Bara, zabavne gradske četvrti omiljene i među lokalnim stanovništvom. U tom živahnom i slikovitom dijelu grada nalazi se mnogo barova, restorana i pubova u kojima svatko može pronaći zabavu za sebe, a četvrt koja nekoć i nije bila na glasu danas je jedan od simbola grada gdje se nalaze sjedišta mnogobrojnih instituta i ustanova. Vikendom u Temple Baru otvara se tržnica živežnih namirnica, a u blizini su i poznati sajam knjiga, odnosno sajam dizajnera. Povratak u hotel javnim prijevozom. Noćenje. 

3. DAN, DUBLIN - BURREN - CLIFFS OF MOHER - BUNRATTY CASTLE - ADARE
Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet do Klifova Mohera. Vožnja do područja Clare i Burren prema jednom od najpoznatijih irskih lokaliteta, fascinantnim Cliffs of Moher koji će vam oduzeti dah (uključena ulaznica). Jedna od najvećih turističkih atrakcija Irske i svojevrsno čudo prirode, Cliffs of Moher su na pojedinim mjestima više od 200 metara, a visoki klifovi od pješčenjaka i škriljavca protežu se dužinom od 8 kilometara. Uzvišenu kulisu prati i glasanje mnogobrojnih morskih ptica. Burren je predio mjesečevih pejzaža s preko 2000 rijetkih vrsta biljaka. Vožnja prema Limericku. Posjet etno-selu Bunraty iz 15. stoljeća koji je potpuno obnovljen te Folkparku s prikazom života, koliba i tradicionalnih zanata Irske 19. stoljeća (uključena ulaznica). Nakon posjeta Bunrattyju nastavljamo do „najljepšeg irskog sela“, kako Adare nazivaju razni turistički vodiči. Nema sumnje da je riječ o beskrajno ljupkom mjestašcu, smještenom u zelenom i šumovitom kraju, iznimno slikovitom s kamenim kućicama i slamnatim krovovima. Povratak u Dublin u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme i noćenje. 

4. DAN, DABLIN - MALAHADI - DABLIN
Doručak. Fakultativni izlet za dvorac Malahid i grobnicu Njugrejndž. Dvorac Malahid je jedan od najstarijih dvoraca sa bogatom istorijom. Duže od 800 godina je bio u posjedu porodice Talbot. Položaj dvorca, budući da se nalazi u blizini primorskog gradića Malahida, a na preko 250 hektara zelene površine, čini ga jednom od nezaobilanih atrakcija Irske. Njugrejndž je megalitna grobnica koja datira iz 3200 godine p.n.e, a za koju se veruje da je jedna od najstarijih očuvanih na svijetu. Cijeli kompleks zauzima površinu od preko jednog hektara, a 19 metara duga staza vodi u njegovu unutrašnju odaju sagrađenu u obliku krsta. Procenjuje se da je za izgradnju ove grobnice bilo potrebno preko 20 godina, i uvrštena je u listu svetske kulturne baštine UNESCO. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN, DUBLIN - BELFAST - DUBLIN
Doručak.  Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet u Kilkenny i Wicklow.Otkrijte pravu ljepotu Irske na ovom prekrasnom jednodnevnom izletu do samostana Glendalough i šarenog Kilkennyja, srednjovjekovne prijestolnice Irske. 

WICKLOW - Posjetit ćemo samostanski grad St. Kevina u Glendaloughu poznat po svojim okruglim tornjevima i keltskim križevima koji će vam pružiti pravi uvid u djelovanje ranokršćanskog samostana. Glendalough, poznat kao dolina 2 jezera i okružen gustim šumama i romantičnim žuborima potoka, ovo je doista vizija Irske kao s razglednice u kojoj ste došli uživati i istraživati.

WICKLOW GAP - Uživat ćemo u valovitim brežuljcima Wicklowa, veličanstvenim močvarama i dramatičnim vodopadima. Prikazan u mnogim filmskim hitovima, Wicklow je poznat kao Irski vrt i ovo je područje omiljeno među mnogim stanovnicima grada Dublina koji bježe od vreve grada. 

KILKENNY - Nekada glavni grad Irske u srednjem vijeku, poznat je po svom veličanstvenom normanskom dvorcu koji datira iz 12. stoljeća. Sa svojom uskom ulicom i šarenim trgovinama i zgradama, Kilkenny je jedinstven kao grad i meka za one koji ga odluče posjetiti. Imat ćete dovoljno vremena za uživanje u pinti Kilkennyja u Kilkennyju. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme i nocenje.

6. DAN, DABLIN
Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje Dablina i kupovinu.

7. DAN, DABLIN - SARAJEVO
Rana odjava iz hotelskih soba i transfer na aerodrom. Let na relaciji Dablin - Frankfurt u 05:55h. Planirano slijetanje u Frankfurt je u 08:55h. Nastavak leta za Sarajevo je u 10:10h. Planirano vrijeme dolaska u Sarajevo je u 11:50h.

Cijena aranžmana za rane rezervacije 1799 KM, redovna cijena 1999 KM 

Uključeno u cijenu: 

 • Avio karte na relaciji Sarajevo - Dablin - Sarajevo sa pripadajucim aerodromskim taksama
 • prtljaga 8+ 5 kg - ručna
 • hotelski smještaj na bazi 6 noćenja sa doručkom u hotelima sa 3*
 • transfer od aerodroma do hotela i obratno
 • voditelja putovanja – vođenje / prevođenje tokom izleta na BHS jeziku
 • organizaciju putovanja

Nije uključeno; 

 • Putničko zdravstveno osiguranje: 14 KM/28 KM
 • individualni troskovi
 • doplata za jednokrevetnu sobu - 850 KM
 • Fakultativni izleti - cijene će biti naknadno objavljene
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom
 • troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • Viza - 80 €

UPLATA SE MOŽE IZVRŠITI NA SLJEDEĆE NAČINE:

1. Direktno u poslovnici turističke agencije Travel King na adresi Bulevar Meše Selimovića 97
(putnička agencija Travel King se nalazi u prizemlju zgrade Općine Novi Grad)
- gotovinski u putničkoj agenciji Travel King
- kartično jednokratno (uz bankovnu naknadu od 3%)
- kartično na rate Unicredit banka do 24 rate ili Intesa San Paolo do 12 rata  (uz bankovnu naknadu ovisno o broju rata)
- kreditiranje preko MFD Mikrofin (mikrokreditno društvo)

2. Putem predračuna na transakcijski račun ili devizni (uplate iz inostranstva) račun agencije:
- banci
- pošti
- mobilnim/elektronskim bankarstvom

Sve informacije na sajtu su informativnog karaktera, Iako nastojimo da redovno ažuriramo informacije, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. U cilju pouzdane informacije kontaktirajte direktno agenciju na telefon ili putem mail-a.

Sviđa Vam se ova ponuda? Ne čekajte, prijavite se odmah! Rezerviši

10 godina iskustva

Iza nas je dugogodišnje iskustvo u turističkom sektoru + obrazovanje u turizmu, koje ćemo maksimalno iskoristiti kako bismo Vam pružili što kvalitetniju uslugu.

Širok spektar usluga

Najbolje ponude za individualna, grupna, bračna, biznis putovanja, uz odabir kvalitetnog smještaja kako biste proveli Vaš savršeni odmor!

1.7+ miliona opcija smještaja

U ponudi preko 1.7+ miliona smještajnih opcija, preko 120 suppliera za smještaj, aviokarte, transfere, rent-a-car i grupne bookinge

Uvijek dostupni

Tokom putovanja putnicima je na raspolaganju emergency telefon koji mogu pozvati u slučaju hitnosti. Naši putnici nikada ne putuju sami.

Copyright © 2022 - All rights reserved | Developed by ID-S