Sicilija

  • Program putovanja
  • Cijena
  • Mogućnosti plaćanja

SPECIJALNA PONUDA! GARANTOVANI POLAZAK!

SICILIJA 
MESSINA – TAORMINA – SAVOCA – ETNA – CATANIA – SIRACUSA – NOTO DIREKTAN CHARTER LET IZ MOSTARA! 27.04-01.05.2024. 5 DANA/AVION

27.04.-01.05.2024

 

„Kad vidite Siciliju, vidjeli ste cijeli svijet“ – uzrečica je to s kojom bi Vam mnogi Talijani pokušali opisati ljepote svog ostrva. Nepregledne obale, uske ulice, planine i vulkani, vinogradi i polja žita, maslinici i plantaže agruma, brojni kulturni spomenici, zanimljiva prošlost i stanovnici te ukusna jela i odlično vino – samo su neke od vrlina
ovog otoka. Mjesto je to gdje se legende i mitovi idealno stapaju sa stvarnošću. Sicilija je ostrvo gostoprimstva na kojem ćete se uvijek osjećati dobrodošlima i mjesto na kojem ćete se osjećati posebno! Na ovom putovanju iskoristite priliku i posjetite drevnu Messinu, zatim Taorminu i Savocu živopisna mjestašca koja su inspirisala Francisa Forda Coppolu gdje da snimi kultnu triologiju „Kum“, osvojite Etnu, najveći aktivni vulkan na svijetu i posjetite baroknu Katanju u nezaboravnom obilasku grada, i na kraju obiđite Arhimedovu Siracuzu u kojoj se kriju tajne antičkih Grka i odmorite se u prekrasnom Notu, vjerovatno najljepšem gradića na ostrvu.

 

 

1. DAN, 27.04.2024. (SUBOTA), SARAJEVO – MOSTAR – CATANIA
Okupljanje putnika na dolaznim peronima autobuske stanice Sarajevo u 6.00h. Polazak autobusa za Mostar u 6.15h. Vožnja preko Konjica i Jablanice do Mostara. Dolazak na aerodrom u Mostaru 8.45h. Prijava na let i polijetanje za Cataniu u 10.40h sa dolaskom u 12.20h. Nakon carinske i pasoške kontrole, transfer do hotela i smještaj. Slobodno vrijeme. Nakon kraćeg odmora slijedi fakultativni izlet u Messinu. Messina je treći po veličini grad na ostrvu, a osnovana je od strane starih Grka. Po dolasku u Messinu, obilazak grada sa vodičem: crkva Santissima Anunzziata dei Catalani, Orionova fontana, Katedrala, Trg Evropske unije, teatar Vittorio Emanuele. Slobodno vrijeme u centru grada. Povratak u hotel u dogovoreno vrijeme. Noćenje.


2. DAN, 28.04.2024. (NEDJELJA), TAORMINA – SAVOCA (NE PROPUSTITE!)
Doručak. Nakon doručka slijedi cjelodnevni fakultativni izlet u Taorminu i Savocu. Izlet započinjemo obilaskom jednog od najljepših sela Italije – Savoca. Pripremite se za pravu adrenalinsku vožnju uskom krivudavom cestom do sela koje je popularnost steklo i zbog legendarnog filma “Kum”. Na ulazu u katedralu Sv. Lucije snimala se poznata scena vjenčanja, a nakon obilaska sela imaćete kratak odmor uz espresso ili granitu (sicilijanski desertni napitak koji se dobiva djelomičnim zamrzavanjem i povremenim miješanjem mješavine šećernog sirupa i voćnog soka u zamrzivaču) u nekom od barova (preporučujemo bar “Viteli” u kojem je Al Pacino snimio legendarnu scenu prosidbe). Izlet nastavljamo odlaskom prelijepi srednjovjekovni gradić Taorminu – najveću turističku atrakciju Sicilije. Taormina je smještena u podnožju planine Tauro. Slijedi razgledanje Taormine i šetnja njenim historijskim centrom, , ulicom Corso Umberto do Duomo di Taormina (cca 700m). Tokom šetnje zaustavit ćemo se na vidikovcu. Pogled odavde je nešto nestvarno i romantično, čak i ako nemate voljenu osobu pored sebe! Ulice Taormine prepune se prodavnica suvenira, nakita, keramike, a tu su i brojni kafići, restorani i slastičarne. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje koji će Vas oduševiti. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.


3. DAN, 29.04.2024. (PONEDJELJAK), ETNA – CATANIA
Nakon kasnog doručka fakultativni izlet za Etnu – najviši evropski vulkan. Poludnevni izlet, odlazak do panoramske tačke na 1800 metara nadmorske visine odakle se pruža nezaboravan pogled na Crateri Silvestri (krater Silvestri). Reljef poput mjesečeve površine, ohlađena lava i vulkanski pepeo sastavni su dio jedinstvene atmosfere na Etni. Slijedi organizovano razgledanje Katanije. Grad je jedinstvena mješavina uticaja brojnih kultura kroz historiju što najbolje pokazuju prostrani Piazza del Duomo sa impresivnom fasadom Basilica di Santa Agata, teatar Belini i Piazza Bellini, te mnogobrojne barokne palate. Slobodno vrijeme za odmor i šetnju: posjetite Castello Ursino, uživajte u atmosferi Piazza Stesicorus ili u kupovini u poznatoj ulici Via Etnea. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN, 30.04.2024. (UTORAK), SIRACUZA – NOTO
Nakon doručka predlažemo fakultativni izlet u Sirakuzu i Noto. Ovaj jedinstveni izlet započinjemo istraživanjem grada veoma bogate historije, kulture i tradicije koja datira još iz doba kada je njenim ulicama prolazio čuveni Arhimed. U Siracuzi Vas očekuju lavirint uličica oko elegantnog Piazza Archimede (Arhimedovog trga), Tempio di Apollo (Apolonov hram) kao i Trg Katedrala, možda i najljepši trg u Italiji, sa fasadom iz XVIII vijeka. Slobodno vrijeme upotpunite šetnjom po ostrvu Ortigia. Upoznajte nevjerovatnu historiju grada uz tumač našeg profesionalnog vodiča. Nakon obilaska grada, predlažemo da se odmorite u Gran Caffe del Duomo i probate ukusni Ravioli al Pistacchio! Izlet nastavljamo posjetom šarmantnom gradiću Noto (još jedno mjesto na Siciliji koje je uvršteno u 100 najljepših mjesta na svijetu). Obilazak Nota. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN, 01.05.2024. (SRIJEDA), LETOJANNI – (OUTLET SICILIA) – CATANIA – SARAJEVO
Doručak i odjava iz hotela. Slobodno vrijeme do polaska na aerodrom, ili, opcionalno odlazak do shopping centra Outlet Sicilia (najveći i najbolji shopping centar na Siciliji). Transfer do aerodroma. Charter let za Mostar u 17.00h, sa slijetanjem u Mostar oko 18.20h. Slijedi transfer autobusom do Sarajeva. Dolazak u Sarajevo oko 21.00h. Kraj putovanja.

CIJENA: 1.295,00 KM/osoba za prvih 20 mjesta. Regularna cijena iznosi 1.395,00 KM. U cijenu je uključen popust za gotovinsko plaćanje.


Uključeno u cijenu:
- Povratnu avio kartu na relaciji Mostar – Catania – Sarajevo (15kg čekirani prtljag + 7kg ručni prtljag) sa
uključenim aerodromskim taksama
- Bus transfer Sarajevo – aerodrom u Mostaru – Sarajevo
- Transfer aerodrom – hotel – aerodrom,
- Smještaj u hotelu San Pietro Beach 3* (https://hotelsanpietrobeach.com/) u mjestu Letojanni ili sličnom na bazi
4 noćenja sa doručkom u dvokrevetnim i/ili trokrevetnim sobama,
- Ulazne takse u gradove u Siciliji,
- Usluge stručnog vodiča tokom putovanja i boravka u Italiji i kompletnu organizacija putovanja.

Nije uključeno:
- Ketering tokom leta (let traje samo cca 1 sat i 30 minuta!)
- PZ osiguranje 10,00 KM (za osobe do 65g),
- Fakultativne izlete (Messina 80,00 KM, Taorminu + Savoca 100,00 KM, Etna i Catania 100,00 KM, Siracuza +
Noto 120,00 KM, Shopping 40,00 KM; paket svih izleta: 420,00 KM),
- Ulaznice u objekte od interesa
- Boravišna taksa koja se plaća na recepciji hotela ili kod vodiča (2,00 - 5,00 EUR po osobi po noćenju),
- Doplata za jednokrevetnu sobu 299,00 KM.

Popusti:
- Popust za jedno dijete 2-6 godina u pratnji 2 odrasle osobe – 150,00 KM
- Popust za jedno dijete 6-12 godina u pratnji 2 odrasle osobe – 80,00 KM

UPLATA SE MOŽE IZVRŠITI NA SLJEDEĆE NAČINE:

1. Direktno u poslovnici turističke agencije Travel King na adresi Bulevar Meše Selimovića 97
(putnička agencija Travel King se nalazi u prizemlju zgrade Općine Novi Grad)
- gotovinski u putničkoj agenciji Travel King
- kartično jednokratno (uz bankovnu naknadu od 3%)
- kartično na rate Unicredit banka do 24 rate ili Intesa San Paolo do 12 rata  (uz bankovnu naknadu ovisno o broju rata)
- kreditiranje preko MFD Mikrofin (mikrokreditno društvo)

2. Putem predračuna na transakcijski račun ili devizni (uplate iz inostranstva) račun agencije:
- banci
- pošti
- mobilnim/elektronskim bankarstvom

Sve informacije na sajtu su informativnog karaktera, Iako nastojimo da redovno ažuriramo informacije, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. U cilju pouzdane informacije kontaktirajte direktno agenciju na telefon ili putem mail-a.

Sviđa Vam se ova ponuda? Ne čekajte, prijavite se odmah! Rezerviši

10 godina iskustva

Iza nas je dugogodišnje iskustvo u turističkom sektoru + obrazovanje u turizmu, koje ćemo maksimalno iskoristiti kako bismo Vam pružili što kvalitetniju uslugu.

Širok spektar usluga

Najbolje ponude za individualna, grupna, bračna, biznis putovanja, uz odabir kvalitetnog smještaja kako biste proveli Vaš savršeni odmor!

1.7+ miliona opcija smještaja

U ponudi preko 1.7+ miliona smještajnih opcija, preko 120 suppliera za smještaj, aviokarte, transfere, rent-a-car i grupne bookinge

Uvijek dostupni

Tokom putovanja putnicima je na raspolaganju emergency telefon koji mogu pozvati u slučaju hitnosti. Naši putnici nikada ne putuju sami.

Copyright © 2022 - All rights reserved | Developed by ID-S