Toscana

  • Program putovanja
  • Cijena
  • Mogućnosti plaćanja

TOSCANA 

17.04.-21.04.2024

5 DANA / 4 NOĆENJA

 

Firenca je glavni grad pokrajine Toskane u Italiji. Grad leži na rijeci Arno i najpoznatiji je po svojoj srednjovjekovnoj historiji gradadržave Firence, u vrijeme kada je bila centar trgovine i finansija te jedan od najbogatijih gradova u Evropi, a posebno kao kolijevka italijanske renesanse, o čemu svjedoče brojni gradski spomenici. Od 1982., stari centar grada je na UNESCO popisu svjetske baštine. Svojom arhitekturom, ali i muzejima (Pitti, Uffizi), vrtovima, obrazovanjem, muzikom, kuhinjom, modom i dr., Firenca svake godine privlači oko milion turista. Zbog svoje kulturne važnosti, Firencu nazivaju "italijanska Atina". U njoj su živjele mnoge poznate ličnosti kao što su: Dante Alighieri, Giovanni Boccaccio, Donatello, porodice Medici, Botticelli, Niccolò Machiavelli, Leonardo da Vinci, Filippo Brunelleschi, Michelangelo, Galileo Galilei i drugi.

 

1. DAN, 17.04. (SRIJEDA), SARAJEVO – BEČ – BOLONJA – MONTECATINI TERME
Sastanak putnika na Sarajevskom aerodromu u 5.00h. Slijedi prijava na let OS 760 za Beč u 06.10h, sa dolaskom u 07.25h. Po slijetanju u Beč, slijedi presjedanje na let OS 547 za Bolonju u 08.40h. Dolazak u Bolonju u 09.55h. Slijedi transfer do shopping centra Barberino. Nagradite se, zaslužili ste. U popodnevnim satima (oko 14.00h) slijedi transfer do mjesta Montecatini Terme (cca 60km). Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2. DAN, 18.04. (ČETVRTAK), MONTECATINI – FIRENCA – MONTECATINI
Doručak. Nakon doručka slijedi cjelodnevni izlet vozom u Firencu. Firenca na najbolji način opisuje svu italijansku čaroliju i raskoš. Grad koji je drugo ime za umjetnost, mjesto rođenja renesanse i srce Toskane. Svaka ulica priča priču koja svoje uporište ima u bogatoj historiji, a modernost joj udahnjuje poseban šarm. Po dolasku u Firencu vozom, obići ćemo sami centar grada: katedrala (Duomo) Santa Maria del Fiore – Krstionica – Giottov zvonik – crkva Santa Croce, gdje se nalaze grobnice nekih od najznačajnijih Italijana u historiji, kao što su Mikelanđelo, Galileo, Makijaveli, Dante kao i čuveni kompozitor Đakomo Rosini – najpoznatiji Trg Piazza della Signoria – palača Palazzo Vecchio, centar firentinske političke moći – Neptunova fontana – galerija Uffizi, jedna od najbogatijih svjetskih galerija po vrijednosti umjetničkih djela – Ponte Vecchio tj. Stari most, svjetski poznati most preko rijeke Arno i jedan od simbola Firence… U slobodno vrijeme prošećite do najveće tržnice u gradu Mercato Centrale, ili se popnite i uživajte u pogledu s vidikovca Piazzale Michelangelo, naravno uz čašu chiantija (najpoznatije sorte toskanskih vina). Sjednite na neki od mnogobrojnih trgova, pojedite slavni firentinski juneći odrezak i zasladite se cantuccinima, toskanskim keksima s bademima i hrskavom koricom... U večernjim satima slijedi povratak vozom u Montecatini Terme. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. DAN, 19.04. (PETAK), MONTECATINI – SAN GIMIGNANO – SIENA – MONTECATINI
Doručak. Nakon doručka slijedi izlet autobusom u Sienu. Historijski centar grada Siene uvršten je na UNESCO popis spomenika svjetske baštine i pretvoren u veliku pješačku zonu. Nezaboravna Piazza del Campo gradski je trg izgrađen na mjestu nekadašnjeg rimskog pozorišta. Najpoznatiji je po konjskoj utrci Palio, jednoj od najtežih i najopasnijih konjskih utrka u svijetu za vrijeme koje cijeli grad slavi, a posebno kontrada koja pobijedi. U šetnji ćemo doći i po poznate katedrale, a već sama fasada će vas sigurno oduševiti, a za ulaz u katedralu potrebno je doplatiti 9,5 EUR (moguće su promjene cijene). Vrijedi posjetiti muzej koji se nalazi odmah do katedrale, Museo dell'Opera del Duomo gdje možete otkriti detaljnije o veličanstvenom kompleksu katedrale, vidjeti vrhunska remek-djela, od skulptura, slika i relikvija, a na kraju ćete biti nagrađeni odlaskom na vidikovac Facciatone s kojeg imate predivan pogled od 360 stepeni na cijelu Sienu! Ako ste u dobroj kondiciji dobru kondiciju (do vrha čak 400 stepenica!), veličanstven je pogled s tornja Torre dela Mangia, najviše građevine u gradu, na Piazza del Campo. Nastavljamo dalje prema San Gimignanu. Po dolasku u „Grad lijepih tornjeva“ oduševit će vas mali utvrđeni srednjovjekovni grad na brdu. Najslavniji je po svojoj arhitekturi, a posebno po svojim tornjevima koji se mogu vidjeti na kilometrima udaljenosti, kojih je nekada bilo čak 72. Gradić je poznat i po svom bijelom vinu, Vernaccia di San Gimignano, koje se dobiva samo od loze koja raste u okolici i, kažu, najboljem sladoledu na svijetu! Slobodno vrijeme za uživanje u pogledu s vidikovaca i srednjovjekovnih zidina grada. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN, 20.04. (SUBOTA), MONTECATINI – PISA – LUCCA – MONTECATINI
Nakon doručka slijedi izlet autobusom u Pisu koja će vas oduševiti svojom jedinstvenom arhitekturom i bogatom historijom. Razgledanje lokaliteta započinjemo na "Trgu čudesa" Campo dei Miracoli na kojem se nalaze čudesne građevine: katedrala – krstionica – groblje Camposanto sa svetom zemljom sa Maslinske gore – čuveni 60m visoki Kosi toranj koji je dovršen 1350. godine i zapravo predstavlja zvonik katedrale koji je danas nakošen oko 4m od svoje osi. Slobodno vrijeme za šetnju i fotografisanje. Slijedi nastavak putovanja prema Lucci, rodnom gradu Giacoma Puccinija. Obilazak stare gradske jezgre: očuvane zidine čine veličanstveni prsten oko grada – katedrala sv. Martina – crkva sv. Mihaela – toranj Guinigi, najviši gradski toranj – Piazza dell' Anfiteatro, koja se nalazi na mjestu nekadašnjeg rimskog amfiteatra – Bazilika San Frediano... Slobodno vrijeme za kafu ili za popeti se na toranj Guinigi. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN, 21.04. (NEDJELJA), MONTECATINI – BOLONJA – BEČ – SARAJEVO
Doručak. Odjava iz hotela do 8.15h. Slijedi odlazak autobusom u Bolonju. Dolazak u Bolonju oko 10.00h. Slijedi razgledanje grada. Univerzitetska Bolonja je veličanstveni srednjevjekovni grad sa renesansnim palatama i arkadama. Centar grada čine dva identična trga, Maggiore i Nettuno. Crvenkastosmeđe građevine i ljevičarska reputacija su Bolonji donijeli nadimak ’’La Rossa’’ (Crvena). Zbog svoje bogate kuhinje dobila je nadimak ’’La Grassa’’ (Debela). U samom centru grada vidjećemo Neptunovu fontanu, Crkvu sv. Petronija, najpoznatije tornjeve Asinelli (98m) i Garisenda (48m), zgradu Univerziteta... Slobodno vrijeme za ručak. Da spomenemo samo špagete bolognese, lasagne i tagliatelle. Let OS550 na relaciji Bolonja – Beč u 19.40h. Dolazak u Beč u 21.00h, presjedanje na let OS759 za Sarajevo u 21.50h. Dolazak u Sarajevo u 23.00h. Kraj putovanja. Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda obilazaka

CIJENA: 1.595,00 KM*/osoba(Rani booking za rezervacije do 20.03.) Regularna cijena 1.695,00 KM.


Uključeno u cijenu: 
- Povratnu avio kartu (ekonomska klasa, 23kg čekiranog prtljaga + 7kg ručnog) na relaciji Sarajevo-Beč-Bolonja-BečSarajevo,
- Sve aerodromske takse i TSC,
- 4 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama u hotelu 3* u Montecatini Termama
- Hotelske boravišne takse
- Bus transfere na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom,
- Sve izlete po programu (Firenca, San Gimignano-Siena, Pisa-Lucca)
- Usluge pratioca grupe


Nije uključeno; 
- Ulaznice u objekte od interesa
- PZ osiguranje za osobe do 65 godina - 10,00 KM (obavezno); za osobe od 65-75 godina - 20,00 KM,
- Doplatu za jednokrevetnu sobu 295,00 KM,
- Osiguranje od otkaza putovanja zbog bolesti (neobavezno)
- Individualne troškove

UPLATA SE MOŽE IZVRŠITI NA SLJEDEĆE NAČINE:

1. Direktno u poslovnici turističke agencije Travel King na adresi Bulevar Meše Selimovića 97
(putnička agencija Travel King se nalazi u prizemlju zgrade Općine Novi Grad)
- gotovinski u putničkoj agenciji Travel King
- kartično jednokratno (uz bankovnu naknadu od 3%)
- kartično na rate Unicredit banka do 24 rate ili Intesa San Paolo do 12 rata  (uz bankovnu naknadu ovisno o broju rata)
- kreditiranje preko MFD Mikrofin (mikrokreditno društvo)

2. Putem predračuna na transakcijski račun ili devizni (uplate iz inostranstva) račun agencije:
- banci
- pošti
- mobilnim/elektronskim bankarstvom

Sve informacije na sajtu su informativnog karaktera, Iako nastojimo da redovno ažuriramo informacije, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. U cilju pouzdane informacije kontaktirajte direktno agenciju na telefon ili putem mail-a.

Sviđa Vam se ova ponuda? Ne čekajte, prijavite se odmah! Rezerviši

10 godina iskustva

Iza nas je dugogodišnje iskustvo u turističkom sektoru + obrazovanje u turizmu, koje ćemo maksimalno iskoristiti kako bismo Vam pružili što kvalitetniju uslugu.

Širok spektar usluga

Najbolje ponude za individualna, grupna, bračna, biznis putovanja, uz odabir kvalitetnog smještaja kako biste proveli Vaš savršeni odmor!

1.7+ miliona opcija smještaja

U ponudi preko 1.7+ miliona smještajnih opcija, preko 120 suppliera za smještaj, aviokarte, transfere, rent-a-car i grupne bookinge

Uvijek dostupni

Tokom putovanja putnicima je na raspolaganju emergency telefon koji mogu pozvati u slučaju hitnosti. Naši putnici nikada ne putuju sami.

Copyright © 2022 - All rights reserved | Developed by ID-S