Kumburgaz Avionom

 • Program putovanja
 • Cijena
 • Važne napomene
 • Mogućnosti plaćanja

KUMBURGAZ 

MARIN PRINCESS 5*

 

Petu sezonu zaredom vodimo zadovoljne klijente  u najbolji hotel na obali Mramornog mora, nadomak Istanbula, u malom gradiću Kumburgaz. Kumburgaz je gradić nedaleko od Istanbula (oko 50 km), ušuškan u zalivu Mramornog mora i okružen bogatom mediteranskom vegetacijom. Karakterišu ga dugačke pješčane plaže, čisto i toplo more. Dužinom pješčane plaže prostire se šetalište sa mnogobrojnim restoranima, kafićima, slastičarnicama, suvenirnicama. Radoznali posjetioci u južnom dijelu mjesta u produžetku šetalista mogu pronaći i neke od skrivenih pješčanih plaža, koje krase ovaj dio Mramornog mora. Bogata turska kuhinja, bogatstvo prirodnog okruženja, tradicionalna turska gostoprimljivost, mogućnost obilazaka i posjeta raznih turističkih sadržaja su samo dio onoga što Vas čeka ukoliko se odlučite za odmor na Mramornom moru. Kumburgaz Marin Princess Hotel 5* za svoje goste nudi privatnu Princess plažu sa ležaljkama, suncobranima, molom za sunčanje. Odmah uz plažu gosti mogu uživati i u dva hotelska bazena sa morskom vodom tako da je vaš doživljaj odmora potpun.

 

1. DAN / subota/ Polazak iz BiH
Sastanak grupe na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, 2 sata prije leta. Jutarnji let iz Sarajeva. Check in i obavljanje pasoških i carinskih formalnosti. Let sa Sarajevskog aerodroma.Dolazak u Istanbul. Novi Aerodrom - nakon pasoške kontrole slijedi transfer to hotela. Dolazak u turističko mjesto Kumburgaz prijava grupe u Kumburgaz Marin Princess Hotel 5*****.  Slobodno vrijeme .Noćenje

2. DAN / nedjelja/ Kumburgaz
Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za kupanje i boravak na plaži. Noćenje.

3. DAN / ponedjeljak / - Kumburgaz Marin Princess
Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za kupanje i boravak na plaži. Noćenje.

4. DAN  / utorak / - Istanbul Taksim + Krstarenje + Eminonu + Suleymanija
Doručak. Cjelodnevni fakultativni (neobavezni) izlet uz oficijenog vodiča Istanbul započinjemo sa Taksima – glavne šetačke ulice ovog milionskog supergrada doTaksima vodi i glavna gradska promenada – Istiqlal ulica, prepuna različitih trgovina, restorana, kafića a na njenom dnu nalazi se čuvena Galata kula, još jedan od simbola grada. Krstarenje Bosforom sa Kabatasa: krstarenje evropskom obalom zatim azijskom, jedinstveni doživljaj gdje ćete sa Bosfora vidjeti najznačajnije objekte, palate, vile, muzeje i mostove u Istanbulu koji su smješteni oko ovog prirodnog moreuza koji povezuje Crno i Mramorno more. Krstarenje završavamo na Eminonu. Upoznavanje sa Misir Čaršijom – pijacom začina i drugih sitnica. Zatim šetnja do džamije Sulejmanije – obilazak džamije, turbeta Sulejmana Veličenstvenog i Hurem. Slobodno vrijeme na Trgu Beyazit – gdje se nalazi i jedan od ulaza u najznačajniji bazar u Istabnulu – Kapali čaršiju. Povratak u hotel u večernjim satima.

5. DAN / srijeda / Kumburgaz Marin Princess
Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za kupanje i boravak na plaži. Noćenje.

6. DAN  / četvrtak / Venezia Mega Outlet + Kapali Čaršija
Doručak u hotelu. Cjelodnevni fakultivni izlet (neobavezno) za shopping u Istanbulu. Iz hotela idemo u tržni centar Venezia Mega Outlet: NIKE, ADIDAS, US POLLO, TAKKO, LC WAIKIKI i dr. Nastavak vožnje do istorijskog poluostrva Fatih. Slobodno vrijeme za kupovinu na Kapali Čaršiji ili šetnju do Sultan Ahmeta, slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

7. DAN  / petak / Marin Princess Kumburgaz /SILIVRI
Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za kupanje naprivatnoj plaži hotela sa ležaljkama, suncobranima, molom za sunčanje. Odmah uz plažu gosti mogu uživati i u dva hotelska bazena sa morskom vodom. Mogućnost fakultativnog odlaskau Silivri. Noćenje.

CJENOVNIK PO OSOBI I TERMINU SATNICI POLASKA POD USLOVIMA RANOG BOOKING-A ZA UPLATE do 10.04.2024.

 

*Cijene u tabeli su po osobi ½ sobi
*Izražene cijene vrijede za rane rezervacije do 10.04.2024.
*Na ime potvrde rezervacije plaća se 200KM po osobi
*Mogućnost doplate za večeru je 195KM po osobi

Planirane satnice letova:

Uključeno u cijenu:

 • Avio prijevoz Turkish airlines  / 23 kg prtljage +8  kg ručni prtljag
 • Privatni transfer na relaciji Istanbul aerodrom -Kumburgaz-Istanbul aerodrom 
 • Smještaj u turističkom mjestu Kumburgaz na bazi 7 noćenja sa doručkom  (osim termina 02.07-08.07) u HOTEL KUMBURGAZ MARIN PRINCESS 5***** | više informacija o hotelu možete dobiti na linku: http://www.kumburgazmarinprincess.com/     
 • Za goste hotela su na raspolaganju privatna plaža sa dokom (ležaljke i suncobrani se ne naplaćuju)
 • 2 otvorena bazena sa morskom vodom (jedan sa toboganima) 
 • Wellness zona: indoor bazen sa grijanom vodom, saune, turski hamam, fitness)
 • Besplatan wifi zajedničkim prostorijama hotela 
 • Pratilac grupe i kompletna organizacija putovanja,

Nije uključeno:

 • PZO 16,00 KM  (32,00 KM za osobe u dobi 60-75 godina)
 • Boravišna taksa u hotelu 17 KM po danu po osobi
 • Osiguranje od otkaza putovanja 30KM po osobi 
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu 140 KM
 • Individualne troškove i fakultativne izlete 
 • Individualne troškove i fakultativne izlete 
 • Istanbul (Taksim + Eminonu + Suleymanija + Beyazit) +Krstarenje Bosforom 35,00 €, 

POTREBNA DOKUMENTACIJA:

Biometrijski pasoš sa rokom važenja 150 dana od dana povratka sa putovanja. Za ovaj aranžman vrijede Opšti uslovi putovanja ORGANIZATORA, a koji su usklađenisa UTA BIH standardima

Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana i fakultativnih izleta u slučaju drastičnih povećanja cijene nafte na svjetskom tržištu ili monetarnih poremećaja na finansijskom tržištu a koji utiču na kalkulativne elemente ovog aranžmana. Organizator  nije u mogućnosti da određuje satnicu po kojoj će čarter letovi biti realizovani. Vrijeme leta zavisi od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost sarajevskog i odredišnog aerodroma) koji u novogodisnjoj sezoni mogu biti otežani. Agencija. ne odgovara za eventualne promjene u satnici leta.

VAŽNO – OBAVEZNO PROČITATI IZVOD IZ OPŠTIH USLOVA PUTOVANJA (CHARTER LETOVI):  ČLAN 4.

“…Datum početka i završetka aranžmana utvrđen programom putovanja ne podrazumjeva cjelodnevni boravak putnika u smještajnom objektu, odnosno, destinaciji. Vrijeme–sat polaska ili dolaska putnika i ulaska putnika u smještajni objekat, uslovljen je procedurama na graničnim prelazima, stanju na putevima, dozvolama nadležnih vlasti, tehničkim i vremenskim uslovima ili višom silom, koje mogu da utiču na vrijeme polijetanja aviona i dr., na koje organizator ne može uticati, te zbog toga navedeni razlozi ne mogu biti osnov prigovora-reklamacije putnika. Prvi i poslednji dan iz programa putovanja su predviđeni za putovanje (a kada je u pitanju drugi vid prevoza, putovanje može trajati i više dana) i ne podrazumjevaju boravak   u  hotelu   ili  mjestu   opredjeljenja -  već  samo   označavaju kalendarski  dan   početka i završetka putovanja, radi čega putnik nema pravo na prigovor-reklamaciju, zbog  večernjeg, noćnog ili ranog jutarnjeg leta,  ulaska u sobu u kasnim   večernjim  časovima, napuštanja  hotela  u ranim jutarnjim časovima, i slično.  

Za avio aranžmane ugovoreno vrijeme početka putovanja je sastanak putnika na aerodromu, koji je najmanje 2 sata ranije, u odnosu na prvo objavljeno vreme polijetanja od strane avio-kompanije. U slučaju pomjeranja navedenog vremena polijetanja aviona, organizator ne snosi nikakvu odgovornost, već se primjenjuju nacionalni i međunarodni propisi iz oblasti avio-saobraćaja. Po pravilu odlazak – dolazak, polijetanje-slijetanje aviona, kod čarter letova je u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim satim, i ako je npr. obezbjeđen ugovoreni početni ili završni obrok u vidu tzv. “hladnog obroka”, van ili u smještajnom objektu, smatra se da je program putovanja u cijelosti izvršen.Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča i turističkog animatora ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način. Instrukcije i uputstva turističkog vodiča, turističkog pratioca ili predstavnika organizatora (posebno u vezi sa vremenom polazaka, prevozom,  smještajem, zakonskim i drugim propisima, i dr.) obavezuju putnika, a nepridržavanje pomenutih instrukcija predstavlja povredu ovih opštih uslova,  i sve eventualne posljedice i štetu u takvom slučaju, snosi putnik u cjelosti.Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije putnika…”

 

 

UPLATA SE MOŽE IZVRŠITI NA SLJEDEĆE NAČINE:

1. Direktno u poslovnici turističke agencije Travel King na adresi Bulevar Meše Selimovića 97
(putnička agencija Travel King se nalazi u prizemlju zgrade Općine Novi Grad)
- gotovinski u putničkoj agenciji Travel King
- kartično jednokratno (uz bankovnu naknadu od 3%)
- kartično na rate Unicredit banka do 24 rate ili Intesa San Paolo do 12 rata  (uz bankovnu naknadu ovisno o broju rata)
- kreditiranje preko MFD Mikrofin (mikrokreditno društvo)

2. Putem predračuna na transakcijski račun ili devizni (uplate iz inostranstva) račun agencije:
- banci
- pošti
- mobilnim/elektronskim bankarstvom

Sve informacije na sajtu su informativnog karaktera, Iako nastojimo da redovno ažuriramo informacije, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. U cilju pouzdane informacije kontaktirajte direktno agenciju na telefon ili putem mail-a.

Sviđa Vam se ova ponuda? Ne čekajte, prijavite se odmah! Rezerviši

10 godina iskustva

Iza nas je dugogodišnje iskustvo u turističkom sektoru + obrazovanje u turizmu, koje ćemo maksimalno iskoristiti kako bismo Vam pružili što kvalitetniju uslugu.

Širok spektar usluga

Najbolje ponude za individualna, grupna, bračna, biznis putovanja, uz odabir kvalitetnog smještaja kako biste proveli Vaš savršeni odmor!

1.7+ miliona opcija smještaja

U ponudi preko 1.7+ miliona smještajnih opcija, preko 120 suppliera za smještaj, aviokarte, transfere, rent-a-car i grupne bookinge

Uvijek dostupni

Tokom putovanja putnicima je na raspolaganju emergency telefon koji mogu pozvati u slučaju hitnosti. Naši putnici nikada ne putuju sami.

Copyright © 2022 - All rights reserved | Developed by ID-S