Bali

 • Program putovanja
 • Cijena
 • Važne napomene
 • Mogućnosti plaćanja

BALI 

25.02. - 06.03.2024

13 DANA / 10 NOĆENJA 

AVIONOM 

 

1. DAN, SARAJEVO - ISTANBUL - BALI
Okupljanje na Sarajevskom aerodromu u 18:00h sati. Let na relaciji Sarajevo – Istanbul TK1026 u 20:15h. Planirani dolazak u Istanbul je u 00:05h. 

2. DAN, ISTANBUL - BALI
Prelazak na let za Bali u 01:45h. Planirano slijetanje na Bali je u 18:55h po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Slobodno vrijeme i noćenje.

3. DAN, BALI
Doručak. Slobodno vrijeme za odmaranje i prilagođavanje na vremensku zonu. Današnji dan iskoristite za kupanje i relaksaciju pored bazena ili na plaži.

4. DAN, BALI - MAGIČNI SJEVER
Doručak. Naša preporuka je da ovaj dan krenete sa nama u istraživanje čarobnog ostrva.  Za ovaj dan je planiran fakultativni izlet  MAGIČNI SJEVER, cjelodnevni izlet, koji traje 9 sati. - Izlet vodi put sjeverne obale, a potom do planinskih predjela do 1.200 m nadmorske visine, uključuje razgledavanje jezera Bratan i hrama Ulun Danu posvećenog boginji vode, jezera Buyan i Tamblingan (šume u okolici jezera netaknute su više od hiljadu godina) i grada Singaraja u čijoj se blizini nalazi plaža Lovina prekriven crnim pijeskom. U povratku put vodi kroz Pupuan i Antosari, duž plantaža kafe i riže. Pružit će se i prilika osvježenja kokosovim mlijekom!

5.DAN, BALI - OLEH OLEH
Doručak. Slobodno vrijeme za uživanje na plaži ili pored bazena. U poslijepodnevnim satima, predlažemo fakultativni izlet  OLEH, OLEH, mol Krishna- shopping tura, u trajanju od 4 sata. Bali je raj za shopping turiste. Mogućnost kupovine tradicionalnih balinežanskih proizvoda: predmeta od drveta, kamena, srebra i zlata, umjetničkih tvorevina, slika na svili.

6. DAN, BALI - MISTIKA ISTOKA
Nakon doručka predlažemo izlet na mistični istok Balija. Vožnja istočnom obalom uz more oko do Goa Lawah – hrama na samoj obali unutar kojeg se nalazi pećina šišmiša po kojem je i dobio ime. Nakon kratkog razgledavanja hrama i odmora nastavljamo dalje prema Tirta Ganggi – rezidenciji i kupalištu kralja pokrajine Karangasem iz 19 stoljeća. Objekt je bio prilično devastiran za vrijeme velike erupcije vulkana Gunung Agung 1963. godine nakon čega je pomno restauriran. Ručak u obližnjem restoranu s predivnim pogledom na rižina polja. Izlet nastavljamo posjetom druge palače kraljevstva Karangasem, impozantnog zdanja prekrasne arhitekture i vrtova koje se zove Taman Ujung što znači “vrt na samom kraju”. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

7.DAN, BALI - NAJLJEPŠA PLAŽA - NUSA DUA
Nakon doručka, slijedi vožnja prema južnom dijelu otoka, Nusa Dui, gdje se nalaze najljepše plaže Balija. Slobodno vrijeme za uživanje na plaži. Preporučujemo posjet jednom od beach barova. U večernjim satima predlažemo odlazak do Bali Collectiona, kompleksa koji sadrži veliki broj restorana, salona za masažu, te trgovina sa lokalnim proizvodima i suvenirima. Noćenje.

8. DAN, BALI - UBUD I VELIKA LJULJAČKA
Nakon doručka predlažemo fakultativni obilazak Ubud-a i okolice. Izlet započinjemo sa posjetom Monkey Forest-u, živopisnoj šumi majmuna koju Balinežani smatraju svetom i koja se proteže na na površini od oko 10 hektara. U šumi ćemo vidjeti preko 700 razigranih majmuna kako slobodno žive u svom prirodnom staništu. Slijedi razgled grada Ubuda, okruženog prekasnom prirodom i rižinim poljima. Ubud i dalje nosi titulu kraljevskog grada, te se može pohvaliti drevnim hramovima, palačama i srdačnim stanovništvom. Slobodno vrijeme za ručak te kupnju tradicionalnih lokalnih proizvoda na tržnici rukotvorina. Nakon razgleda mogućnost odlaska na Bali Swing, jedno od najpoželjnijih mjesta za fotografiranje na svijetu. Kompleks nudi brojna mjesta za fotografiranje, od kojih se najviše ističu ljuljačke na visini od 10 do 70 metara na kojima možete iskusiti slobodu ljuljanja visoko iznad drveća. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

9. DAN, BALI - ULUWATU – TANAH LOT – JIMBARAN
Nakon doručka predlažemo izlet unutar kojeg ćemo posjetiti neke od najvećih znamenitosti Balija. Dan započinjemo hramom Tanah Lot posvećenom Balinežanskim bogovima mora. Za vrijeme oseke, u hramu se može vidjeti i dodirnuti Svetu Zmiju (Balinežani vjeruju da donosi sreću) koja obitava u pećini nasuprot hramu. Potom slijedi posjet hramu na stijeni Uluwatu koji se nalazi na krajnjem jugu otoka, izgrađenog na samom rubu 70 metara visoke litice.

Putovanje nastavljamo odlaskom na pješčanu plažu Jimbaran gdje možete večerati (nadoplata) na plaži u prekrasnom romantičnom ambijentu uz šumove oceanskih valova, zvukovima glazbe i pogledom na čarobni zalazak sunca. Za večeru predlažemo ukusno pripremljenu bijelu ribu, školjke, lignje, rakove, jastoge i ostale morske plodove koji se mogu naručiti a la carte. Tu također možete probati mladi kokos te domaće proizvedena vina. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

10. DAN, BALI - NUSA PENIDA
Nakon doručka slijedi slobodno vrijeme za uživanje na plaži. Predlažemo jednodnevni izlet na Nusa Penidu – najveći i najljepši iz grupe tri otoka koji se nalaze jugoistočno od Balija. Imati ćete priliku uživati u predivnim prizorima egzotične prirode i plavetnila Indijskog okeana. Posjet predivnim plažama zapadnoga dijela otoka čija je ljepota i čar netaknute prirode obišla cijeli svijet – Kelingking i Broken beach te prirodnog bazena Angel’s Billabong koji je pravo prirodno čudo. Mogućnost kupanja na plaži Crystal beach. Povratak u hotel u večernjim satima. Slobodno vrijeme vrijeme. Noćenje.

11. DAN, BALI
Nakon doručka, slobodan dan za vlastite programe. Noćenje.

12. DAN, BALI - ISTANBUL
Doručak i odjava iz hotela. Slobodno vrijeme do polaska na aerodrom u 16:00h. Check in na let Turkish airlinesa u 21:25h na relaciji Denpasar - Istanbul. 

13. DAN, ISTANBUL - SARAJEVO
Planirani dolazak u Istanbul je u 05:40h po lokalnom vremenu. Po slijetanje u Istanbul, slijedi slobodno vrijeme do let aza Sarajevo u 14:55h. Planirano vrijeme dolaska u Sarajevo je u 14:45h po lokalnom vremenu.

Cijena aražmana 2699 KM po osobi

 

Cijena uključuje:

 • Povratne avio karte na relaciji Sarajevo - Istanbul - Bali i Bali - Istanbul - Sarajevo. Ekonomska klasa. Avio prevoznik - Turkish airlines
 • transfer od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma
 • 10 noćenja sa doručkom u hotelu sa 4* Ibis styles ili sličan.
 • Organizacija putovanja
 • Pratioc grupe

Cijena ne uključuje:

 • Viza za Bali - agencija posreduje
 • Putničko zdravstveno osiguranje -  30 KM za cijeli period boravka, bez obzira na starosnu dob
 • Osiguranje od otkaza putovanja - 60 KM 
 • Fakultativni izelti
 • Doplata za jednokrevetnu sobu - 400 KM
 • Individualni troškovi

POSEBNI USLOVI KOD OTKAZA PUTOVANJA:

- Za otkaz 30-45 dana prije polaska agencija zadržava: 30% iznosa cijene aranžmana; 22-29 dana: 40% iznosa cijene aranžmana; za 14-21 dan prije polaska: 50% iznosa cijene aranžmana; 7-14 dana prije polaska: 80% iznosa cijene aranžmana, te za nedolazak ili odustajanje od putovanja do 7 dana prije puta - 100% storno troškova. Za sve ostalo vrijede Opšti uslovi putovanja organizatora. 

- Organizator zadržava pravo izmjene cijene usljed promjene kalkulativnih elemenata. Kalkulacija rađena na bazi najmanje 15 osoba.

- U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja zadržava pravo otkazivanja ili izmjene putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i zavisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uslove putovanja ili novo putovanje.

- Aviokompanija zadržava pravo promjene satnice letova, u skladu sa propisima koji postoje u međunarodnom zračnom prometu. Organizator nije odgovorna za otkazivanje, odgađanje, kašnjenje letova ili izgubljenu prtljagu. Avioprevoznik Qatar airvays. 

 UPLATA SE MOŽE IZVRŠITI NA SLJEDEĆE NAČINE: 


1. Direktno u poslovnici agencije Travel King na adresi Bulevar Meše Selimovića 97 (u prizemlju zgrade Općine Novi Grad)
- gotovinski
- kartično jednokratno (uz bankovnu naknadu od 3%)
- kartično na rate Unicredit banka do 24 rate ili Intesa San Paolo do 12 rata  (uz bankovnu naknadu ovisno o broju rata)
- kreditiranje preko MF mikrokreditne agencije

2. Putem predračuna na transakcijski račun ili devizni (uplate iz inostranstva) račun agencije:
- banci
- pošti
- mobilnim/elektronskim bankarstvom

Sve informacije na sajtu su informativnog karaktera, Iako nastojimo da redovno ažuriramo informacije, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. U cilju pouzdane informacije kontaktirajte direktno agenciju na telefon ili putem mail-a.

Sviđa Vam se ova ponuda? Ne čekajte, prijavite se odmah! Rezerviši

10 godina iskustva

Iza nas je dugogodišnje iskustvo u turističkom sektoru + obrazovanje u turizmu, koje ćemo maksimalno iskoristiti kako bismo Vam pružili što kvalitetniju uslugu.

Širok spektar usluga

Najbolje ponude za individualna, grupna, bračna, biznis putovanja, uz odabir kvalitetnog smještaja kako biste proveli Vaš savršeni odmor!

1.7+ miliona opcija smještaja

U ponudi preko 1.7+ miliona smještajnih opcija, preko 120 suppliera za smještaj, aviokarte, transfere, rent-a-car i grupne bookinge

Uvijek dostupni

Tokom putovanja putnicima je na raspolaganju emergency telefon koji mogu pozvati u slučaju hitnosti. Naši putnici nikada ne putuju sami.

Copyright © 2022 - All rights reserved | Developed by ID-S