MSC Grand Voyages - MSC Lirica

 • Program putovanja
 • Cijena
 • Mogućnosti plaćanja

MSC GRAND VOYAGES - MSC LIRICA
KRSTARENJE MEDITERANOM
10.11. - 21.11.2023
12 DANA 

1. DAN SARAJEVO - ĐENOVA

Okupljnanje ispred Zemaljskog muzeja u naknadno dogovoreno vrijeme i prevoz autobusom od Sarajeva do Đenove, sa usputnim pauzama i preuzimanjem putnika u Visokom - Kaknju - Zenici - Tešnju - Doboju - Gradiški. 

2. DAN  ĐENOVA

Nastavak vožnje kroz Sloveniju i Italiju. Dolazak putnika u luku ukrcaja u Đenovu i ukrcaj na brod. Lučke procedure. Smještaj u sobe. Slobodno vrijeme za upoznavanje sa brodom. Korištenje sadržaja broda. Noćenje.

 
3. DAN MARSEJ

Ovo jutro ćemo osvanuti u Marseju.  Drugi po veličini grad u Francuskoj potpuno je drugačiji od Pariza. Od njega mnogi ne očekuju puno pa ih oduševi arhitekturom, atmosferom i šarmantnim mediteranskim duhom. Slobodno vrijeme za samostalno istrazivanje ili fakultativni razgled lučkog grada, uključujući Chateau d'If i Notre-Dame de la Garde koji je smješten na brdu iznad cijelog grada. Provedite neko vrijeme u ribarskoj luci Vallon des Auffes koja je poslužila kao inspiracija mnogim piscima, pjesnicima i slikarima. Slobodno vrijeme. Povratak na brod. Uživanje u sadržajima broda.  Večera i noćenje. nastavak putovanja prema Barceloni.

 


4. DAN BARCELONA

Ovo jutro ćemo osvanuti u Barceloni. Iskoristite jedinstvenu priliku da posjetite jedan od najljepših evropskih gradova, Barcelonu. Prošetajte ulicama grada u koji je svoj originalni pečat utkao Antoni Gaudi. Pripremite se za mnoga iznenađenja, jer Barcelona jedva čeka da je otkrijete! Po iskrcaju u luci, slobhodno vrijeme ili fakultativni razgled Barcelone. gdje cete vidjeti sve najbolje i najljepše sto Barcelona nudi: Palaca de Pau (Kolumbov trg), Plaza de Espana, Sagrada Familia (Ulaznice nisu uključene u cijenu), toranj Agbar, Triumfalna kapija, park de la Citadella, Cassa Mila i Cassa Batllo, (Ulaznice nisu uključene u cijenu)... Nakon obilska grada,  slobodno vrijeme. Povratak na brod. Uživanje u sadržajima broda. Večera i noćenje. nastavak putovanja prema Valensiji.

5. DAN KRSTARENJE

Današnji dan je poseban, jer ćemo imati cijeli dan za uživanje na ovom vrhunskom brodu.  Zadnji brod s inovacijama u putovanju MSC Lirica vam donosi osebujno iskustvo krstarenja, usredotočeno na eleganciju, udobnost i gostoprimstvo u duhu najboljih tradicija mediteranskog načina života MSC Krstarenja.  Ugođaj opuštene prostranosti prožet veličanstvenim interijerima od zajedničkih prostorija do besprijekornih pogleda na more kroz prozore u Lounge barovima. Također možete uživati i u izobilju intimnog prostora kao što je luksuzni Beverly Hills Bar ili tradicionalni engleski Lord Nelson Pub savršeno utočište za kratko piće prije početka predstave u kazalištu. Broadwaysko kazalište je ultra moderna reinterpretacija tradicionalnih linija. Dozvolite napomenu da je za prisustvovanje večernjim predstavama potrebno rezervirati mjesto (nije potrebno na ostalim brodovima). Tri su jednostavna i brza načina rezervacije: spojite se na besplatnu brodsku wi-fi mrežu putem vašeg pametnog telefona ili tableta, koristite zaslone osjetljive na dodir koji se nalaze na različitim palubama broda ili se jednostavno obratite osoblju recepcije.  Na brod su nadodane prostrane nove balkonske kabine koje nudi gostima predivan pogled na more. Prošireni restorani također nude gostima još veći izbor finih i ukusnih jela. Novih 312 m² zajedničkih prostorija spremno je za ples i zabavu. Uz pomoć partnera kao što su Chicco, LEGO® i Namco®, izradili smo fantastične nove prostorije djeci za igru svih uzrasta, počevši od uzbudljivog spray parka opremljenog zabavnim vodenim elementima. A kako bismo ponudili još više opuštanja, unaprijedili smo naš MSC Aurea Spa centar s više prostora za masažu.

Od novih iskustava do uživanja u svakom trenutku na brodu, ne začuđuje što ovaj brod za kružna putovanja putnicima postaje središte putovanja. Ništa manje značajno od nevjerojatnih destinacija na koja ih odvodi.

6. DAN MALAGA

Ovo jutro ćemo osvanuti u Malagi. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje grada ili jedan od dva ponuđena fakultativna izleta. realizoivat će se onaj gdje budemo imali više prijava. 

1. Fakultativni obilazak Malage. Muzej Picasso (individula kupovima ulaznica), La manquitu, Plazu de Toros, tvrđava La Alcazaba (individula kupovina ulaznica), Rimski forum... Predah ćemo napraviti u poznatom baru El Pimpi, u koji dolaze poznate ličnosti. Nakon obilaska, slobodno vrijeme. Ponovno okupljanje u dogovoreno vrijeme.

2. Fakultativni obilazak Granade  i Alhambre, središta halifata za vrijeme vladavine Maura, i gradu koji je dobio naziv po voćki Nar. Granada je smještena na obroncima Sierra Nevade, podjeljena je rijekom Rio Darro na dva dijela, rijekom koja nestaje u podzemlju u samom središtu grada da bi se probila do slavne Alhambre i ovdje se sjedinila s Rio Genil. U ovom izletu je predviđen I obilazak Alhambre. Veličanstvene palače koju su izgradIli Mauri. U okviru Alhambre autentična je i veličanstvena palata Nasrida. Alhambra je jedinstveni i veličanstveni primjer arapske arhitekture na prostoru europskog kontinenta!

Za  izlet broj 2, zbog ulaznica u Alhambru,  prijave najkasnije do 15.09. Kasnije prijave na upit.

7. DAN CADIZ

Ovo jutro ćemo osvanuti u Cadizu. Slobodno vrijeme ili možete odabrati 1 od dva ponuđena izleta. Samo jedan izlet će biti realizovan, za koji bude više prijava.

1. Fakultativni obilazak Cadiza, jedan od najzanimljivijih gradova španjolskog juga, najstariji grad na španjolskom tlu, ali i jednog od najstarijih gradova u jugozapadnoj Europi.  Razgled grada: katedrala, Torre Tavira-najznačajniji spomenik grada s prekrasnim pogledom na cijeli grad i okolicu Coste de la Luz. Šetnja uskim uličicama grada uz gradske zidine. Slobodno vrijeme. 

2.  Fakultativni obilazak Sevilje. U Sevilju stižemo nakon 1 do 1,5 sati vožnje. Grad u kojem živi oko 1,5 miliona ljudi i četvrti je grad po veličini u Španiji. Sevilja je stari arapski grad smješten u najsunčanijoj španskoj provinciji Andaluziji na rijeci: Gvadalkivir. Predstavlja jedan od najljepših gradova Europe i uvršten je u listu svjetske kulturne baštine UNESCO-a. Po legend, Sevilju je osnovao grčki junak Herkules čiji potomci smještaju u Sevilju prijestonicu legendarne Tertenzijanske civilizacije. Ovajnarod, zvan: Hispalisi, pada pod vlast Rimljana i kasnije Maura (Arapi ). U regiji oko Sevilje nastao je španski kulturni identitet oličen u plesu andaluzijskih cigana: Flamenku i borbi sa bikovima: Koridi. Arhitektura grada je posebna i posve originalna jer predstavlja spoj evropskih klasičnih tekovina i orijenta. Povratak u hotel i noćenje.

8. DAN KRSTARENJE

Današnji dan je poseban, jer ćemo imati cijeli dan za uživanje na ovom vrhunskom brodu.  Zadnji brod s inovacijama u putovanju MSC Lirica vam donosi osebujno iskustvo krstarenja, usredotočeno na eleganciju, udobnost i gostoprimstvo u duhu najboljih tradicija mediteranskog načina života MSC Krstarenja. Ugođaj opuštene prostranosti prožet veličanstvenim interijerima od zajedničkih prostorija do besprijekornih pogleda na more kroz prozore u lounge barovima. Također možete uživati i u izobilju intimnog prostora kao što je luksuzni Beverly Hills Bar ili tradicionalni engleski Lord Nelson Pub savršeno utočište za kratko piće prije početka predstave u kazalištu. Broadwaysko kazalište je ultra moderna reinterpretacija tradicionalnih linija. Dozvolite napomenu da je za prisustvovanje večernjim predstavama potrebno rezervirati mjesto (nije potrebno na ostalim brodovima). Tri su jednostavna i brza načina rezervacije: spojite se na besplatnu brodsku wi-fi mrežu putem vašeg pametnog telefona ili tableta, koristite zaslone osjetljive na dodir koji se nalaze na različitim palubama broda ili se jednostavno obratite osoblju recepcije.  Na brod su nadodane prostrane nove balkonske kabine koje nudi gostima predivan pogled na more. Prošireni restorani također nude gostima još veći izbor finih i ukusnih jela. Novih 312 m² zajedničkih prostorija spremno je za ples i zabavu. Uz pomoć partnera kao što su Chicco, LEGO® i Namco®, izradili smo fantastične nove prostorije djeci za igru svih uzrasta, počevši od uzbudljivog spray parka opremljenog zabavnim vodenim elementima. A kako bismo ponudili još više opuštanja, unaprijedili smo naš MSC Aurea Spa centar s više prostora za masažu.

Od novih iskustava do uživanja u svakom trenutku na brodu, ne začuđuje što ovaj brod za kružna putovanja putnicima postaje središte putovanja. Ništa manje značajno od nevjerojatnih destinacija na koja ih odvodi.

9. DAN FUNCHAL

Uplovljavamo u luku. Doručak. Iskrcaj sa broda i transfer do hotela, gdje ćete ostaviti stvari. Prijava u sobe je u 15h. 

Slobodno vrijeme ili fakultativni razgled Funchala, glavnog grada ovog šarolikog otoka s lokalnim vodičem. U središtu Funchala posjet gradskoj katedrali Sé; ljepota njene arhitekture proizlazi iz spajanja hispano-arapskog i gotičko-romaničkog stila. Izgrađena je 1514. godine, a krasi je jedan od najljepših crkvenih stropova, s impresivnim rezbarijama od cedrovine. Izlet se nastavlja posjetom gradskoj tržnici - štandovi sa cvijećem, svježim voćem i povrćem, ribe i morski plodovi Atlantika, među kojima se ističe riba „espada". Tokom posjeta tržnici, imat ćemo degustaciju raznovrsnog egzotičnog voća tipičnog za Madeiru. Nakon tržnice, posjet tvornici vezenih rukotvorina, gdje se mogu vidjeti prekrasni dizajni preneseni na tkaninu, kao i postupak dorade.U nastavku razgleda posjet Botaničkom vrtu (ulaznica uključena u cijenu) čiji položaj pruža idealne uvjete za rast bujne vegetacije i iz kojeg se pruža pogled na očaravajuči krajolik zaljeva Funchal i okolne planine. Vrt broji više od 2000 egzotičnih biljaka sa svih kontinenata - orhideje, kale, magnolije, cvijet rajske ptice, azaleje, bromelije, kaktusi, palme, paprati i mnoge druge. Slobodno poslijepodne za šetnju čarobnim mjestom punim zelenila, cvijeća i parkova, za kupovinu suvenira ili osobne programe. Funchal je osnovan 1421., za vrijeme slavnog portugalskog kralja Henrika Pomorca. U novije je doba poznat kao odmaralište bogatih i plemstva. Grad se diči i nazivom „Najčišće europske prijestolnice“, a zaljubljenicima u nogomet poznat je i kao rodni grad Cristiana Ronalda! Slobodno poslijepodne. Noćenje

10. DAN FUNCHAL

Doručak. Slobodan dan za samostalno razgledavanje, kupovinu ili jednostavno uživanje u brojnim aktivnostima koje nudi ovaj predivan otok. Uz nadoplatu mogućnost odlaska na fakultativni cjelodnevni izlet po Zapadnom dijelu ostrva. Vožnja obalnom cestom prema malom ribarskom mjestu Câmara de Lobos, poznatom po terasastim nasadima banana i vinove loze. Usputno zaustavljanje u Cabo Girão, najvišoj morskoj stijeni u Europi i drugoj po visini na svijetu (580 m). Nastavak vožnje do primorskog sela Ribeira Brava smještenog usred nasada šećerne trske iz kojeg, nakon kratke pauze za razgled, slijedi uspon do Serra de Água i Encumeade. Od tamo se za vedrog dana može uživati ​​u pogledu na sjevernu i južnu obalu otoka. Nastavak vožnje prema obali do Porto Muniza s prirodnim morskim bazenima koje je oblikovala lava. Pauza za ručak u lokalnom restoranu (piće uključeno). Nakon ručka povratak prema Funchalu preko 1400 m visokog planinskog prijevoja Paúl da Serra. Dolazak u Funchal kasno poslijepodne. Fakultativno odlazak na večeru u tipičan lokalani restoran. Uživanje u tradicionalnim jelima, kao što je „Espetada“ (marinirana junetina na ražnju), upotpunit će plesači folklora. Noćenje.

 

11. DAN FUNCHAL - MILAN BERGAMO - POVRATAK PREMA BIH

Doručak. Slobodno vrijeme do polaska prema aerodromu. Let za Milano u 15:00h. Planirano slijetanje u Milan Bergamo je u 19:55h, nakon čega slijedi prevoz prema BiH, sa usputnim zadržavanjima.

 

12. DAN BOSNA I HERCEGOVINA

Nastavak vožnje do BiH. Planirano vrijeme dolaska u Sarajevo je u kasnim poslijepodnevnim satima.

Cijena aranžmana 1999 KM 


Cijena uključuje:

 • Prevoz autobusom od BiH do Genove i natrag
 • Krstarenje brodom prema programu
 • Smještaj u unutrasnjoj kabini tokom krstarenja na brodu (kupatilo/WC, klima uređaj, sef, fen, TV) - mogucedoplate za unutrasnju kabinu
 • Proširen pun pansion na brodu (večera, ponoćna zakuska, doručak, ručak, užina)
 • Cjelodnevnu animaciju
 • Zabavni večernji program u salonima i barovima sa muzikom uživo
 • Korišćenje brodskih prostora i opreme (koriščenje biblioteke, fitness centra, bazena, ležaljki na palubama, peškira,...)
 • Predstave u pozorištu
 • Ulaznice za kockarnicu, noćni klub,...
 • Sportske aktivnosti (aerobic, stretching, bodydancing i slične aktivnosti uz asistenciju instruktora u sali,...)
 • Dnevne aktivnosti (igre, lov na izgubljeno blago, kvizovi, turniri, karaoke, tečajevi plesa, tematske zabave i sl.)

Cijena ne uključuje:

 • Napojnice (hotel service charges) - 12 € po osobi i noćenju 
 • Izlete na kopnu
 • Tretmane u wellness centru I kozmetičke tretmane, lične treninge sa fitness trenerom, spa
 • Usluge medicinskog osoblja
 • Doplata za prozorsku kabinu - 250 KM/ po osobi

UPLATA SE MOŽE IZVRŠITI NA SLJEDEĆE NAČINE: 


1. Direktno u poslovnici agencije Travel King na adresi Bulevar Meše Selimovića 97 (u prizemlju zgrade Općine Novi Grad)
- gotovinski
- kartično jednokratno (uz bankovnu naknadu od 3%)
- kartično na rate Unicredit banka do 24 rate ili Intesa San Paolo do 12 rata  (uz bankovnu naknadu ovisno o broju rata)
- kreditiranje preko MF mikrokreditne agencije

2. Putem predračuna na transakcijski račun ili devizni (uplate iz inostranstva) račun agencije:
- banci
- pošti
- mobilnim/elektronskim bankarstvom

Sve informacije na sajtu su informativnog karaktera, Iako nastojimo da redovno ažuriramo informacije, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. U cilju pouzdane informacije kontaktirajte direktno agenciju na telefon ili putem mail-a.

Sviđa Vam se ova ponuda? Ne čekajte, prijavite se odmah! Rezerviši

10 godina iskustva

Iza nas je dugogodišnje iskustvo u turističkom sektoru + obrazovanje u turizmu, koje ćemo maksimalno iskoristiti kako bismo Vam pružili što kvalitetniju uslugu.

Širok spektar usluga

Najbolje ponude za individualna, grupna, bračna, biznis putovanja, uz odabir kvalitetnog smještaja kako biste proveli Vaš savršeni odmor!

1.7+ miliona opcija smještaja

U ponudi preko 1.7+ miliona smještajnih opcija, preko 120 suppliera za smještaj, aviokarte, transfere, rent-a-car i grupne bookinge

Uvijek dostupni

Tokom putovanja putnicima je na raspolaganju emergency telefon koji mogu pozvati u slučaju hitnosti. Naši putnici nikada ne putuju sami.

Copyright © 2022 - All rights reserved | Developed by ID-S